Özka Lastik

ÖZKA LASTİK VE KAUÇUK SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“ÖZKA”, “Şirket” ya da “Biz” olarak anılacaktır), olarak müşterilerimizin kişisel verilerinin hukuka uygun olarak işlenmesine son derece önem veriyoruz. Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Bildirimi (“Bildirim”) ile kişisel verilerin, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu yürürlükte bulunan ulusal mevzuatla uyumluluğu hedefliyoruz.

Müşterilerimizin kişisel verilerinin güvenliğinin sağlanması öncelikli hedeflerimizdendir. Bu nedenle, müşterilerimizin kişisel verilerinin güvenli şekilde saklanması ve bu verilere hukuka aykırı biçimde gerçekleşebilecek her türlü erişimin veya sızıntının engellenmesi için müşterilerimizin verilerini yalnızca güvenilir iş ortaklarımızla, asgari seviyede paylaşıyor ve yürürlükteki mevzuatla uyumlu olarak güvenlik tedbirlerini alıyoruz.

Şeffaflık, kişisel verilerin korunması alanında bizim için en önemli başlıklardan biri. Gerek kanunlardan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirirken, gerekse size daha iyi bir müşteri deneyimi yaşatmak için kişisel verilerinizi işlediğimiz esnada size gerekli olan bilgilendirmeyi yapmak amacıyla bu Bildirim’i hazırladık. Hangi kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiğine dair detaylı açıklamaları “Hangi kişisel verilerinizi işliyoruz” ve “Kişisel verilerinizi hangi amaçlarla işliyoruz” başlıkları altında bulabilirsiniz.

Bizim için bir diğer önemli husus ise müşterimizin kendilerine ait verileri üzerindeki kontrol hakkı. Müşterilerimizin kendi verileri hakkındaki tercihlerini yönetmelerine yönelik gerekli tedbirleri alıyor ve tercihlerine azami derecede saygı gösteriyoruz. Bu çerçevede, “Veri sahipleri tarafından hakların kullanılması” başlığı altındaki iletişim kanalları vasıtasıyla taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz. Ayrıca bu konudaki detaylı açıklamaları “Veri sahiplerinin hakları” başlığı altında bulabilirsiniz. Bildirim içinde kullanılan terimlerin açıklamalarına “Tanımlar” başlığı altından ulaşabilirsiniz.

Veri güvenliği, şeffaflık ve kişilerin kendi kişisel verileri üzerindeki kontrol hakkı, bizim için Kanun ile uyumluluk bakımından en önemli temelleri oluşturuyor. Bu bağlamda, kişisel verilerinizin işlenmesi hakkında detaylı bilgileri size işbu Bildirim ile sunuyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZ HANGİ AMAÇLA İŞLİYORUZ

Bildirim, müşterilerimizin ve bizimle temas kuran gerçek kişilerin kişisel verilerinin başta Kanun olmak üzere ulusal mevzuat hükümleri ile uyumlu biçimde işlenmesine ilişkin beyanlarımızı ve açıklamaları içeriyor

Kişisel verilerin korunması çerçevesindeki uygulamalar ve yasal düzenlemeler hakkında güncel bilgiler sunmak amacıyla Bildirimde değişiklikler yapma hakkını saklı tutuyoruz. Bununla birlikte, Bildirimde esaslı değişiklikler yapılması halinde veri sahiplerini uygun kanallar aracılığıyla haberdar edeceğiz.

Bildirim, ÖZKA’nın ticari faaliyetlerini sürdürürken hangi kişisel verileri işlediği, bu verileri hangi amaçla işlediği ve bu verilerin hangi amaçlarla hangi üçüncü taraflara aktarılabileceği konularında bilgi sunulması amacıyla hazırlandı. Bildirim, temel olarak aşağıdaki kanallar vasıtasıyla toplanan kişisel verileri kapsıyor.

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ

A) İLETİŞİM HİZMETLERİ KAPSAMINDA İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ

Ürün ve hizmetlerimizden yararlanmanız, talep/şikâyet ve önerilerinizi çözümlenmesi, bilgi verilmesi, başvurularınızın değerlendirebilmesi gibi amaçlarla ve size daha iyi hizmet verebilmek adına oluşturduğumuz “İletişim Hizmetleri” kanallarından sizinle ilgili birtakım verileri işleyebiliriz.

1 - Çağrı Merkezlerimiz Aracılığıyla Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

ÖZKA ve GTK gibi markalarımızla ilgili çağrı merkezi numaralarımızı aradığınızda veya bu kanallar aracılığıyla sizinle iletişime geçtiğimizde, ad soyad, T.C. kimlik numarası gibi kimlik bilgileriniz, cep telefonu numaranız, e-mail gibi iletişim bilgileriniz, talep/şikâyet bilgileriniz gibi bize aktardığınız kişisel verileriniz işlenebilmektedir. Bu kişisel verileriniz firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, organizasyon ve etkinlik yönetimi, sosyal sorumluluk ve sivil toplum aktivitelerinin yürütülmesi, hukuki taleplerin takibi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, talep/şikayetlerin takibi, ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi, verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması gibi amaçlarla ve benzer amaçlarla işlenebilmektedir. Burada belirtilen amaçlarla kişisel verilerinizin işlenmesi sizinle aramızdaki bir sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ya da Şirketimizin meşru menfaatleri hukuki sebeplerine dayanabilmektedir. Bu hukuki sebeplerden en az birisinin olmaması halinde, verilerinizin işlenmesi için açık rızanızı arıyoruz.

2 - İnternet Sitelerimiz Aracılığıyla Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

Şirketimize ve markalarımıza ait internet sitelerinde yer alan iletişim formları aracılığıyla ad soyad, e-posta, cep telefonu, adres, talep/şikâyet bilgisi gibi bilgileriniz toplanabilmekte ve işlenebilmektedir. Bazı internet sitelerimizde kampanyalarımızdan haberdar olmak isteyip istemediğiniz sorulmaktadır. Eğer kampanyalarımızdan haberdar olmak istediğinizi belirtirseniz, bize sağladığınız kimlik ve iletişim bilgilerinizi sizi kampanyalarımızdan, indirimlerden, yeni ürünlerimizden ve fırsatlardan haberdar etme amaçlarıyla işleyebiliriz. Kampanyalardan ve bizden haber almak için verdiğiniz izni istediğiniz zaman geri alabilirsiniz. Bazı internet sitelerimizde canlı yardım kısımları bulunmaktadır. Canlı yardım aracılığıyla cep telefonu numaranız, talep/şikâyet bilgileriniz gibi kişisel verileriniz toplanabilmektedir. İnternet sitelerimizin info/bilgi e-posta adreslerine gönderdiğiniz e-postalarda sağladığınız birtakım kişisel verileriniz işlenebilecektir. Cookie (çerez) kullanımı olan internet sitelerimizde, kullanılan çerezler aracılığıyla kullanım alışkanlıklarınız, beğenileriniz, sayfayı ziyaret sıklığınız gibi bazı kişisel verileriniz toplanabilmektedir. Kullanılan çerezlerin neler olduğu ve çerezlerin kaldırmak için ne yapmanız gerektiğine dair detaylı bilgiler için ilgili sitenin Cookie Politikasına göz atmanızı öneririz. İnternet sitelerimiz aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, talep, şikayet ve bilgi alma süreçlerinin planlanması ve yürütülmesi, firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi ve benzer amaçlarla; sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülük, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ya da Şirketimizin meşru menfaatleri hukuki sebeplerine dayanarak işlenebilmektedir.

3 - Sosyal Medya Hesaplarımız Aracılığıyla Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

ÖZKA, sosyal medya platformlarında mevcut ve potansiyel müşterilere ulaşmak hem “organik” hem de “ücretli” yöntemlerle içerik yayınlayabilmektedir. “Organik yöntemler” sosyal medya içeriğinin, sosyal platformda ÖZKA’nın kendi sayfasında/sayfalarında yayınlanması veya ÖZKA’nın sosyal medya hesaplarını takip etmeniz nedeniyle sosyal medya içeriğinizde gözükmesini ifade eder. Örneğin ÖZKA’nın Instagram sayfasını takip etmeniz. “Ücretli yöntemler”de ise, sosyal medya içeriğinin, genellikle ÖZKA’nın kendi sayfasını/sayfalarını takip etmeyen kullanıcılara gösterilmesini ifade eder. Örneğin Twitter içerik akışınızda reklam gönderilerinin gösterilmesi. Bunlara ek olarak, Twitter, Facebook, Google Plus, Instagram gibi sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bizimle iletişime geçtiğinizde ad soyad, kullanıcı adınız, e-mail adresiniz, telefon ve/veya cep telefonu numaranız, talep/şikâyet bilgileriniz gibi kişisel verilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bu durumda söz konusu kişisel verileriniz, firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi, hukuki taleplerin takibi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, Şirketin sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve/veya icrası, talep/şikayetlerin takibi, verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması gibi amaçlarla ve benzer amaçlarla; sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülük, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ya da Şirketimizin meşru menfaatleri hukuki sebeplerine dayanarak işlenebilmektedir. Ancak önemle hatırlatmak isteriz ki; ÖZKA’nın doğrudan sosyal medya hesaplarınızdaki kişisel verilerinize erişimi söz konusu değildir. Bununla birlikte, sosyal medya kuruluşlarının kişisel verilerinizin işlenmesi, korunması ve veri güvenliği politikalarından ÖZKA sorumlu değildir. Bu kuruluşların kişisel verilerinizi ne şekilde kullandığına ilişkin detaylı bilgi almak için kendi internet sitelerinde yer alan gizlilik politikalarına göz atmanızı tavsiye ederiz.

B. BAYİ YETKİLİSİ VE/VEYA ÇALIŞANLARININ KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

ÖZKA’nın bayisi olmak için başvurmuşsanız, başvurunuzun değerlendirilebilmesi için sizden birtakım bilgiler istenmektedir. Bayi olmak için başvurular, ÖZKA ya da markalarımıza ait internet sitelerinden veya doğrudan doküman teslimi yöntemiyle yapılabilmektedir. Bayi başvurusunda bulunanlar ile bayi yetkilisi ve çalışanlarının işlenen kişisel verileri, süreçten sürece farklılık gösterebileceği gibi genel olarak, ad soyad, adres, cep telefonu, unvan, kullanıcı adı, log kayıtları, IP bilgileri gibi işlem güvenliği bilgileri, talimat ve bunlara ilişkin kayıtlar, TCKN, imza sirkülerinde yer alan bilgiler, talimat ve kayıtlarınız, eğitim bilgisi gibi kişisel verileriniz olabilmektedir. Bununla birlikte her ne kadar tüzel kişilere ait bilgiler kişisel veri olarak kabul edilmese de bayilerimizin şahıs şirketi olması durumunda IBAN, hesap no., alacak ve borç bakiyesi, finansal hareket bilgisi gibi kişisel verileriniz de işlenebilmektedir. Bayi destek hattımızdan bize ulaştığınızda, bu başlıkta bahsedilen kişisel verilerinizin yanı sıra çağrı merkezi kaydınız da tutulabilmektedir. Söz konusu kişisel verileriniz, sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülük, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması ile ÖZKA’nın meşru menfaatleri hukuki sebeplerine dayanarak aşağıdaki amaçlarla işlenebilmektedir:

  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • ÖZKA operasyonlarının güvenliğinin temini,
  • Bayi çalışanlarının iş faaliyetlerinin takibi ve/veya denetimi,
  • İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Talep/şikayetlerin takibi,
  • Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması, 
  • İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası,
  • Reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi,
  • Bayi ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • Mal/hizmet üretim ve operasyon süreçlerinin yürütülmesi,
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,
  • Risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
  • İş faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası,
  • Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Denetim/etik faaliyetlerin yürütülmesi,
  • Ürün/hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,
  • Erişim yetkilerinin yürütülmesi,
  • Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • İç denetim/soruşturma/istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi,
  • Organizasyon ve etkinlik yönetimi,
  • Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Mal ve hizmet satın alım ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi,
  • Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası.

C. ALT İŞVEREN YETKİLİSİ VE/VEYA ÇALIŞANLARININ KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

ÖZKA’ya alt işveren olarak hizmet eden firmaların yetkilisi ya da çalışanı olmanız durumunda, aradaki iş ilişkisi ve bazı yükümlülüklerimiz nedeniyle kişisel verilerinizi işlememiz gerekebilir. Kişisel verilerinizi genel olarak aşağıdaki amaçların gerçekleşmesi için işleyebiliyoruz:

  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Organizasyon ve etkinlik yönetimi,
  • Yetkili kişi/kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • Üretim ve/veya operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası,
  • İş sağlığı ve/veya güvenliği süreçlerinin planlanması ve/veya icrası,
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,
  • Risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • Alt işverenlerle olan ilişkilerin yönetimi,
  • İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası,
  • İnsan kaynakları süreçlerinin planlanması,
  • İç denetim/soruşturma/istihbarat faaliyetlerinin yürütülmesi,

D. TEDARİKÇİ & İŞ ORTAĞI YETKİLİSİ VE/VEYA ÇALIŞANLARININ KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

ÖZKA’ya bazı konularda hizmet verme, destek sağlama amacıyla iş ilişkisine girdiğimiz bazı iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz bulunmaktadır. Bu kapsamda bu şirketlerin çalışanı ya da imza yetkilisi olmanız nedeniyle aramızdaki iş ilişkisinde karşılıklı olarak yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için bazı kişisel verilerinizi işlememiz gerekmektedir. Örneğin aldığımız hizmet kapsamında sizinle iletişime geçebilmek için, e-mail adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel verileriniz işlenebilmektedir. Tedarikçilerimizin ya da iş ortaklarımızın herhangi bir yetkilisi ya da çalışanı olmanız suretiyle kişisel verilerinizi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, üretim & hizmet operasyon ve satış süreçlerinin yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amaçlarıyla ve benzer amaçlarla hukuki yükümlülük, sözleşmenin kurulması veya ifası ile ÖZKA’nın meşru menfaatinin bulunması hukuki sebeplerine dayanarak işleyebiliriz.

E. ZİYARETÇİLERİN KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ

ÖZKA binalarına, tesislerine ziyaretçi olarak gelmeniz halinde ilgili yerleşkelere girmeden önce veya yerleşkelere girdiğiniz esnada ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi kapsamında bir takım kişisel verileriniz işlenebilmektedir. Söz konusu kişisel veri işleme faaliyetlerimiz, aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır:

1 - Ziyaretçi İnternet Erişim Kayıtlarının Tutulması Suretiyle Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

İnternet erişimi için misafir olarak ÖZKA internet ağına bağlandığınızda ÖZKA, internet erişim kayıtlarınızı elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmek ve bunları iki yıl süre ile saklamakla yükümlüdür. Bu yükümlülük kapsamında, internet erişim kayıtlarınız içerisinde, internet kullanımı başlama ve bitiş zamanı, IP adresi, MAC adresi, ziyaret ettiğiniz internet sayfaları, log kayıtları gibi kişisel verileriniz ÖZKA tarafından kaydedilebilmekte ve saklanabilmektedir. ÖZKA, belirtilen şekilde kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla veya benzer amaçlarla işlemektedir:

  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,
  • Yetkili kişi/kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • ÖZKA operasyonlarının, veri tabanı ve internet erişimlerinin güvenliğinin temini,
  • Bilişim teknolojilerinin alt yapısının kurulması ve işletilmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması ve icrası.
 

Ziyaretçi internet erişim kayıtlarının tutulması suretiyle kişisel verileriniz, kanunda açıkça öngörülme (5651 sayılı Kanun), hukuki yükümlülük (İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik- Resmî Gazete Tarihi ve Sayısı: 11.04.2017, 30035), bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması (ziyaretçi olarak tarafınıza internet erişimin sağlanması) hukuki sebeplerine dayanarak işlenebilmektedir.

2 - Kamera Kayıtlarının Tutulması Suretiyle Kişisel Verilerinizin İşlenmesi

ÖZKA tarafından güvenliğin sağlanması amacıyla, ÖZKA binaları ve tesisleri güvenlik kamerası ile izlenmektedir. Bu kapsamda ÖZKA’nın bina, tesis girişlerinde ve tesis içerisine kamera ile izleme sistemi vasıtasıyla ziyaretçilerimizin görüntü kayıtları alınması suretiyle kişisel verileri işlenebilmektedir. Söz konusu kişisel veri işleme faaliyeti uyarınca toplanan kişisel verileriniz, ÖZKA yerleşkeleri, binaları ve/veya tesislerinin güvenliğinin temini, ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi, yetkili kuruluşlara mevzuat gereği bilgi verilmesi gibi amaçlarla ve bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması, meşru menfaat ve ÖZKA’nın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işleme faaliyetinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanarak işlenebilmektedir.

F. İŞ BAŞVURULARI KAPSAMINDA KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİ

ÖZKA’ya katılmak ve ekibimizin bir parçası olmak için iş başvurusunda bulunduğunuzda bizimle bir takım kişisel verilerinizi paylaşmaktasınız. Bu kapsamda kişisel verileriniz, internet sitelerimizde yer alan iş başvurusu kanallarından, işe alım sürecinde destek aldığımız firmalar aracılığı ile veya diğer kanallardan bize iletilmektedir.

İş başvurusu süreçlerinde toplanan kişisel verileriniz -bunlarla sınırlı olmamak üzere- adınız soyadınız, adres, telefon, e-mail, doğum tarihi, doğum yeri, eğitim geçmişi, yabancı dil bilgisi, referans bilgili, sertifika ve mesleki yeterliliğe ilişkin bilgiler, özgeçmişinizde yer alan bilgiler, önceki iş deneyimleriniz gibi bilgiler olabilmektedir. Bununla birlikte bize açıklamanız durumunda, adli sicil bilgileriniz veya sağlık bilgileriniz de zaman zaman işlenebilmektedir. Bu bilgiler, işe uygunluğunuzun değerlendirilebilmesi amacıyla (örneğin sağlık durumunuzun ilgili pozisyona uygun olup olmadığı veya adli sicil kaydınızın kanunen bazı işlerde çalışmanızı engellemesi) kullanılabilmektedir.

Bize açıkladığınız kişisel verileriniz işe alım süreçlerinin yürütülmesi, işe uygunluğunuzun değerlendirilmesi, referans süreçlerinin yürütülmesi, insan kaynakları süreçlerinin yürütülmesi, çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi gibi amaçlarla ve bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması, iş sözleşmenizin kurulması veya ifası ile ÖZKA’nın meşru menfaatleri hukuki sebeplerine dayanarak işlenebilmektedir.

TALEPLERİNİZ VE DEĞERLENDİRMELERİNİZ

Sizin tarafınızdan dijital ortamlardan veya diğer yazılı ya da sözlü mecralardan iletilen, soru, talep ya da şikayetlerle ilgili gereken adımların atılması amacıyla kişisel verileriniz işlenebilir. Görüşleriniz bizim için son derece önemli. Bu nedenle, sunmuş olduğumuz hizmetin değerlendirilmesi amacıyla, anket veya değerlendirme çalışmaları kapsamında kişisel verileriniz işlenebilir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel verileriniz, adımıza ürün veya hizmet sağlayan taraflarla sizi ürün ve hizmetlerden faydalandırmak için iş birliği içinde olduğumuz taraflar dahil olmak üzere bizimle olan ilişkinizin kurulması, yürütülmesi ve sona erdirilmesi hususlarında destek aldığımız tedarikçilerimiz, sosyal medya ajansları, taşeronlar, sponsorlar ve iş ortaklarımızla, grup şirketlerimizle paylaşılabilir. Kişisel verileriniz kanunen yetkili kamu kurumları ile özel kişilerle de yetkileri kapsamında paylaşılabilir. Kişisel verilerinizin paylaşıldığı bu durumlarda verilerin paylaşıldığı tarafın Bildirimde yer alan kurallara ve mevzuatta yer alan hükümlere uygun şekilde işleme ve aktarım faaliyetinde bulunması için gerekli önlemleri alıyoruz.

Kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kanunen yetkili özel kurumlar ile paylaşılabilir, bu amaçlarla sınırlı olarak Kanun madde 9’da işaret edilen usul esaslar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları çerçevesinde yurt dışına aktarılabilir. Bu çerçevede kişisel verileriniz, operasyonel gerekliliklerin yerine getirilebilmesi ve uluslararası mevzuat gerekliliklerine uygun hareket edilebilmesi amacı ile sınırlı olmak üzere operasyonun gerçekleştiği ülkenin ilgili otoriteleri ile paylaşılabilir.

Kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımı;

  • Açık rızanızın bulunması, veya
  • Açık rızanızın temin edilmediği ancak Kanun’da belirtilen diğer veri işleme şartlarından bir veya birkaçının karşılandığı hallerde:
  • Verilerin aktarıldığı ülkede Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararı uyarınca yeterli koruma bulunması; veya
  • Verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunmaması durumunda şirketimizin ilgili yabancı ülkedeki Veri Sorumlusu ile birlikte yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt etmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun izninin alınması halinde gerçekleştirilebilir.

KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI

Kişisel verilerin saklanma sürelerini belirlerken yürürlükte bulunan mevzuatı ve sürece konu olan verilerin işlenme amaçlarını göz önünde tutarak tespit ederiz. Bu kapsamda, kişisel veri işleme faaliyetine ilişkin yasal yükümlülüklerle ilgili zaman aşımı süreleri söz konusuysa mutlaka dikkate alınır. Kişisel veri işleme amacının ortadan kalkması halinde ise, kişisel verilerin tutulmasına olanak sağlayan başka bir hukuki sebep veya dayanak bulunmadığı sürece veriler silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

ÖZKA olarak kişisel verilerinizin saklanma süreleri belirli periyotlarla gözden geçirilmektedir. Bu periyotlara göre kişisel verileriniz eğer işlememizi gerektiren başkaca bir hukuki sebep yok ise imha edilmektedir. Eğer sizinle artık iletişim kurmamızı istemezseniz örneğin kampanyalardan haberdar olabilmek için ticari ileti almak istemeseniz, sizinle ilgili asgari bir bilgi miktarını koruyacağız. Bu şekilde asgari bir bilginin tutuluyor olması ileride sizinle iletişime geçilmesini önleyebilmemiz için gereklidir.

Eğer hakkınızdaki tüm bilgileri silmemizi talep eder ve fakat daha sonraki bir tarihte ürünlerimizi kullanmak veya hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz, bu durumda daha önce belirttiğiniz iletişim kurulmaması isteğinizin fark edilemeyebileceğini belirtmek isteriz. Bu nedenle iletişim kurmak istemediğinize ilişkin talebiniz ile birlikte, asgari düzeyde kişisel verilerinizin bu isteğinizin kayıtlarımızda tutulabilmesi için saklanması gerekmektedir

KİŞİSEL VERİ İŞLEME İLKELERİ

“Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun hareket etmek”, “Doğruluk ve güncellik”, “Belirli, açık ve meşru amaçlar için veri işlemek”, “Kişisel verilerin işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmak”, “İlgili mevzuatta öngörülen veya ilgili amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmek” kişisel verilerinizi işleme faaliyetlerimizle ilgili temel ilkelerimizdir.

ÇEREZ (COOKİE) KULLANIMI

ÖZKA olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller,gibi bazı teknolojilerden (“Çerezler”) faydalanıyoruz. Bu teknolojilerin kullanımı başta Kanun ve GDPR olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilir.

Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için TANIMLAMA BİLGİLERİ adresinde bulunan ÖZKA Çerez Politikası Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

DİJİTAL ORTAMLARIN KULLANIMI

Dijital ortamları kullanımınız sırasında elde edilen kişisel verileriniz sitenin işletilmesi ve yönetilmesi, site ve uygulamaya ilişkin kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, sitenin hangi şekillerde kullanıldığının takip edilmesi, konum odaklı araçların kullanımının sağlanması ve desteklenmesi, mevcut ise çevrimiçi hesaplarınızın yönetimi ve bulunduğunuz konumda kullanılabilecek olan hizmetlere ilişkin bilgilendirmelerin yapılması amaçlarıyla işlenebilir.

Uygulama kapsamında sunulan ürün veya hizmetlerden yararlanmak istemeniz halinde, kişisel verileriniz yalnızca söz konusu ürün veya hizmetlerden faydalandırılmanızın sağlanması amacıyla sınırlı olarak işlenir.

VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI

Kanun’un 11. maddesine göre veri sahipleri, veri sorumlusuna karşı aşağıdaki haklara sahiptir.

  • Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme.
  • Kendisi ile ilgili kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme.
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme.
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme.
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme.
  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme.
  • Düzeltme, silme ve yok etme talepleri neticesinde yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme.
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme.
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

VERİ SAHİPLERİ TARAFINDAN HAKLARIN KULLANILMASI

Kanun’da öngörülmüş sınırlar çerçevesinde söz konusu hakları kullanmak isteyen veri sahiplerine, yine Kanun’da öngörülen şekilde azami otuz gün içerisinde cevap veririz. Sizin adınıza üçüncü kişilerin başvuru talebinde bulunabilmesi için tarafınızdan başvuruda bulunacak kişi adına noter kanalıyla düzenlenmiş özel vekâletname olmalıdır.

Başvurularınız kural olarak ücretsiz olarak işleme alınmakla birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından ücret tarifesi öngörülmesi durumunda bu tarife üzerinden ücretlendirme yapılabilir. Başvuruda bulunan kişinin Veri Sahibi olup olmadığını tespit etmek adına ilgili kişiden bilgi talep edebilir, başvuruda belirtilen hususları netleştirmek adına, Veri Sahibine başvurusuyla ilgili sorular yöneltebiliriz.

Yukarıda belirtilen haklardan bir veya birkaçını kullanmak isterseniz, TALEP BAŞVURU FORMUNU doldurarak aşağıdaki yöntemlerle bize iletebilirsiniz:

info@ozkalastik.com adresine posta yoluyla gönderebilirsiniz.

ÖZKA LASTİK VE KAUÇUK SAN. TİC. A.Ş Yönetim Binası

Mahmutpaşa Mah. Kanalyolu Cad. No: 129 Başiskele/KOCAELİ

0090262 349 50 00

info@ozkalastik.com

VERİ GÜVENLİĞİ

Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak adına yetkisiz erişim risklerini, kaza ile veri kayıplarını, verilerin kasten silinmesini veya zarar görmesini engelleyecek makul teknik ve idari önlemleri alıyoruz.

  • Virüs ve benzeri zararlı yazılımlardan koruma sistemleri, güvenlik duvarları ve saldırı engelleme sistemleri içeren yazılımlar ve donanımlar kullanarak veri güvenliğini sağlıyoruz.
  • Ortaklık içerisinde kişisel verilere erişimi birim/rol/uygulama bazında yetkiler çerçevesinde ve verinin niteliğine uygun olarak kontrollü bir süreç ile yürütüyoruz.
  • Kanun’un 12. maddesi uyarınca Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimlerin yapılmasını sağlıyoruz.
  • Şirket içi politika ve prosedürlerle veri işleme faaliyetlerinin Kanun’a uyumunu temin ediyoruz.
  • Özel nitelikli kişisel verilere erişimi daha katı önlemlere tabi tutuyoruz.
  • Kişisel verilere dış kaynak kullanımı gibi sebeplerle şirket dışından erişim olması halinde dış hizmet sağlayıcı tarafından Kanun’a uyumun sağlanmasına yönelik taahhütleri alıyoruz.
  • Kişisel verilere erişim yetkisi bulunanlar başta olmak üzere tüm çalışanlarımızı Kanun kapsamındaki görev ve sorumlulukları ile ilgili olarak bilgilendirmek için gerekli aksiyonları alıyoruz.

TANIMLAR

  • Açık rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve veri sahipleri tarafından özgür iradeyle açıklanan rıza beyanını ifade eder.
  • Anonim hâle getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesini ifade eder.
  • İlgili kişi/veri sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi ifade eder.
  • Kişisel veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade eder.
  • Özel nitelikli kişisel veri: İfşa edilmeleri, kaybolmaları gibi durumlarda Veri Sahibinin mağdur olmasına veya ayrımcılığa maruz kalmasına neden olabilecek nitelikteki Kanun kapsamında daha sıkı koruma rejimine tabi tutulmuş olan verileri ifade eder.
  • Kişisel verilerin işlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder.
  • Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini ifade eder.
  • Veri sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.

ÇEREZ (“COOKİE”) NEDİR?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

ÖZKA LASTİK ÇEREZLERİ NASIL KULLANILMAKTADIR?

Özka Lastik çerezleri;

  • Yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım:
    1. Parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve
    2. Web sitesine/mobil sitesine daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.
  • Özka Lastik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarına nereden ve hangi cihazlardan bağlandığınız, web sitesi/mobil sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil sitesini nasıl kullandığınızın tespiti de dahil olmak üzere; web sitesini/mobil siteyi nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.
  • İlgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için, diğer bir ifade ile hedeflenmiş reklam/tanıtım amacıyla kullanır. Özka Lastik, çerezler yoluyla elde edilen bilgileri sizlere ait diğer kişisel verilerle eşleştirerek; size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.
  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Site üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.
  • Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

ÖZKA LASTİK ÜÇÜNCÜ TARAF ÇEREZLERİNİ REKLAM VE YENİDEN HEDEFLEME İÇİN NASIL KULLANMAKTADIR?

Özka Lastik çerezleri ayrıca; arama motorlarını, Özka Lastik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesini, mobil sitesi ve/veya Özka Lastik’in reklam verdiği web sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil sitesine ve Özka Lastik’in reklam verdiği web sitelerine/mobil sitesi uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, Özka Lastik’in sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

Özka Lastik ayrıca Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin web sitesini/mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Bunun yanı sıra ilginizi çekebilecek reklamları sosyal medya platformlarında da sunabilmek ve özel hedef kitle oluşturmak amacıyla kişisel verilerinizden e-posta adresiniz bu platformlar ile paylaşılmaktadır. E-posta adresiniz, bu platformların sunduğu güvenli kanallar ve ortamlar üzerinden aktarılmaktadır. Sosyal medya platformları, e-posta adresinizi hashleyerek, yalnızca eşleştirme işlemi için kullanmaktadır. E-Posta adresiniz üçüncü taraflarla veya diğer reklam verenlerle paylaşılmaz ve eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede sosyal medya platformlarının sistemlerinden silinir.

Örneğin; Facebook, (a) kişisel veriniz Facebook sistemlerinde bulunduğu sürece verilerin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve (b) Facebook sistemlerinde bulunan kişisel verinize yanlışlıkla veya yetkisiz olarak erişilmesine ve verinizin yanlışlıkla veya yetkisiz olarak kullanılmasına, değiştirilmesine veya ifşa edilmesine karşı korumak için geliştirilen teknik ve fiziksel güvenlik önlemlerini de içerecek şekilde, özel hedef kitlenizi (“özel hedef kitleniz”) oluşturan hash yöntemiyle şifrelenen e-posta adresinizin ve Facebook Kullanıcı Kimliği koleksiyonunun gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır. Ayrıca, izniniz olmadan veya yasalar gerektirmediği sürece, Facebook üçüncü taraflara veya diğer reklam verenlere özel hedef kitleniz için erişim veya bilgi vermez, özel hedef kitle bilgilerinizi kullanıcılarımız hakkındaki bilgilere eklemez veya ilgi alanına dayalı profiller oluşturmaz ya da özel hedef kitlenizi size hizmet sunmanın haricinde kullanmaz. Facebook özel hedef kitleler koşulları adresini, Facebook Gizlilik İlkeleri için adresini ziyaret edebilirsiniz.

ÇEREZ YÖNETİMİ

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

  • Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.
  • İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.
  • Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.
  • Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.
  • Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.
  • Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger)
  • SDK yönetimi için cihazınızın Gizlilik veya Ayarlar Bölümünde yer alan yönlendirmeleri takip edebilir veya Lumen Privacy Monitor’ü (https://haystack.mobi) telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.
 

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

ÇEREZ ÇEŞİTLERİ

Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: Özka Lastik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesinde ve mobil sitesinde kullanım sürelerine göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır.

Çerezin sahibi veya çerezi yerleştiren tarafa göre çerez çeşitleri: Özka Lastik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesinde ve mobil sitesinde yerleştiren tarafa göre “Özka Lastik çerezleri (first party cookie)” ve “üçüncü taraf (third party cookie) çerezler” kullanılmaktadır. Özka Lastik çerezleri, Özka Lastik tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezleri ise işbirliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından yönetilmektedir.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: Özka Lastik tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesinde ve mobil sitesinde kullanım amacına göre; teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır. Özka Lastik bu çerezleri kullanarak; Üyelerini birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla Üyeleri büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır.

Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin Site’yi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir.

Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Site’nin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.

Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.

Site’nin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri Site’yi kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde Site, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Site tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Site’nin çalışması, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanlarının tespit edilmesi teknik çerezler ile sağlanmaktadır.

Ziyaretçilerin şifrelerini kullanarak Site’ye giriş yapmaları durumunda, doğrulama çerezleri ile, ziyaretçinin Site’de ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

Kullanıcıların tercihlerini farklı Site sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kişiselleştirme çerezleri kullanılır. (Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması.)

Site’yi ziyaret edenlerin sayıları, Site’de görüntülenen sayfaların tespiti, Site ziyaret saatleri, Site sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini analitik çerezler sağlar.

Pazarlama Çerezleri

Site’de kullanıcılara sunulan reklamları özelleştirmek ve zaten görüntülenmiş reklamların tekrar gösterilmesini engellemek için hedefleme/reklam çerezleri kullanılır.

Özka Lastik'in web sitesinde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Hizmet Sağlayıcı

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Özka

Ozka.Session

Kullanıcının session Id'si

Oturum Çerezi

Tarayıcı Session süresi boyunca

Özka

Ozka.Lang

Kullanıcın dil seçim bilgisi

Kalıcı Çerez

1 Yıl

Özka

Ozka.Lastproducts

Kullanıcının son ziyaret ettiği ürünlerin bilgisi

Kalıcı Çerez

7 Gün

Özka

Ozka.Location

Kullanıcının lokasyon bilgisi

Kalıcı Çerez

7 Gün

Cookie Hizmet Sağlayıcı

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Google Tag Manager

utmCampaign5d

Url'deki campaign parametresini tutar

Kalıcı Çerez

1 Gün

Google Tag Manager

utmMedium5d

Url'deki medium parametresini tutar

Kalıcı Çerez

1 Gün

Google Tag Manager

utmSource5d

Url'deki source parametresini tutar

Kalıcı Çerez

1 Gün

Google Tag Manager

utmContent5d

Url'deki content parametresini tutar

Kalıcı Çerez

1 Gün

Google Tag Manager

fbp

Facebook ağındaki Kullanıcı tanımlayıcısı

Oturum Çerezi

Tarayıcı Session süresi boyunca

Google Tag Manager

facebook.com

Bu tür çerezler, Facebook üyelerinin(veya üye olmayan kişilerin) pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesini sağlar

Kalıcı Çerezler

2 yıl

Google Tag Manager

www.facebook.com

Bu tür çerezler, Facebook üyelerinin(veya üye olmayan kişilerin) pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesini sağlar

Kalıcı Çerezler

2 yıl

Sitede mevcut bulunan bilgiler, görseller ve içerikler Özka Lastik ve Kauçuk San.Tic.A.Ş.’nin daha önceden yazılı olarak izni alınmadan kısmen veya tamamen kopya edilemez, dağıtılamaz, çoğaltılamaz, kullandırılamaz, değiştirilemez ve ileride kullanılmak üzere saklanamaz. Tüm Web Sitesi ve (metin, veri, grafik, görüntü, logolar, düğme simgeleri, veritabanı, tasarım, yazılım ve sair diğer Web Site ve içeriğine ilişkin unsurlar) Özka Lastik ve Kauçuk San.Tic.A.Ş.’nin fikri ve sınai mülkiyetindedir.

Web Sitesinde ve yer alan bütün yazıların, grafiklerin, görsellerin ve tüm resimlerin her her hakkı saklıdır. Web Sitesi içeriğine, tasarımına ve yazılımına ilişkin tüm mali hakların izinsiz kullanımı (işleme, çoğaltma, yayma, temsil ve umuma arz) bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü izinsiz ifşa ve kullanım, fikri ve sınai mülkiyet hakkının ihlali anlamına gelecektir.

Özka A.Ş sitesindeki bağlantılar başka sitelere götürebilir. Özka A.Ş., bu sitelerin içeriği, doğruluğu veya işleviyle ilgili olarak, hiçbir sorumluluk üstlenmez; Özka A.Ş. bağlantısını verdiği sitelerde daha sonra olabilecek herhangi bir değişiklikten sorumlu değildir ve bu sitelere erişim veya bu sitelerin kullanımından doğan/ doğabilecek herhangi bir doğrudan, dolaylı, zarar, ziyan, tazminat, cezai şarttan dolayı sorumlu tutulamaz.

İnternet aracılığıyla Özka A.Ş.’ye ilettiğiniz her tür bilginin (her tür yorum, öneri, fikir, grafik, vb dahil), size veya başka herhangi bir kişiye herhangi bir ödeme yapılmaksızın, sınırsız kullanım hakkı, fikri mülkiyet hukuku vesair mevzuattan doğan/doğacak tüm hak ve yetkileri Özka A.Ş.’ ye geçecektir.

18 yaşından küçüklerin, Özka web sitesine, velileri veya vasilerinden izin almaksızın bilgi sunmalarından Özka A.Ş. sorumlu değildir.

Bu sitede, işbu kullanım hakları ile ilgili olarak belirtilen hususlara aykırı hareket eden kişi/kişiler Özka A.Ş.’nin doğmuş ve doğacak her türlü zararını tazmin etmekle yükümlü olacaklardır.

İş bu site kullanım haklarının uygulanmasından ve yorumlanmasından doğacak her türlü ihtilafın çözümünde Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı uygulanacak olup ihtilafların hallinde tek yetkili mercii Kocaeli Mahkemeleri ve İcra Daireleridir.

 

Oturum çerezleri

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin Site`yi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir.
Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Site`nin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır.
Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanız sağlanmaktadır.
Site`nin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır. Kalıcı çerezlerin bazı türleri Site`yi kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.
Kalıcı çerezler sayesinde Site, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Site tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.
Site`nin çalışması, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanlarının tespit edilmesi teknik çerezler ile sağlanmaktadır. Ziyaretçilerin şifrelerini kullanarak Site`ye giriş yapmaları durumunda, doğrulama çerezleri ile, ziyaretçinin Site`de ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.
Kullanıcıların tercihlerini farklı Site sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kişiselleştirme çerezleri kullanılır. (Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması.)
Site`yi ziyaret edenlerin sayıları, Site`de görüntülenen sayfaların tespiti, Site ziyaret saatleri, Site sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini analitik çerezler sağlar.


Pazarlama Çerezleri

Site`de kullanıcılara sunulan reklamları özelleştirmek ve zaten görüntülenmiş reklamların tekrar gösterilmesini engellemek için hedefleme/reklam çerezleri kullanılır.


Talebiniz tarafımıza iletilmiştir.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Hata!

Birşeyler ters gitti.

En Yakın Bayi özelliğini kullanmak için konum bilgilerine izin vermelisiniz.

ŞİŞİRME BASINCI
HIZ, KM/SA (M/SA)
FARKLI HIZ VE BASINÇLARDA ÖNERİLEN YÜK KAPASİTESİ KG (IBS)
Kırmızı değerler lastiğin üzerinde yazan değerlerdir.

Bize Ulaşın

Mesleğinizi Seçiniz


    Captcha doğrulaması başarısız.
    Bize Ulaşın
    Özka Lastik
    Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
    Özka Lastik